woensdag 7 juni 2017

herten spotten

Op een warme woensdagavond in mei ging ik mee op avondvaartocht door de weerribben samen met een vriendin. Natuurlijk kon de gids niet garanderen dat we reëen zouden zien, laat staan dat we kans zouden hebben om ze te fotograferen.

Doordat het zo warm was, waren de ramen opengeklapt en vonden we een plekje vooraan in de boot, pal aan het open raam.
Na de nodige uitleg te horen, kregen we opdracht heel erg stil te zijn als er een ree te zien was. Op de stille motor van de boot zouden ze niet reageren, maar wel op stemmen.

En ja, na wat uitkijken over rietvelden en open plekken aan bos, zagen we al vrij snel een hert in de verte.
Zo ver, dat ik het niet op foto heb. Nadien stonden hier en daar nog wel reëen in het landschap. Hun witte staartjes waren goed te zien als ze wegrenden. Die heb ik wel op foto.

Op een bepaald moment  stond er een hert naar ons te kijken en toen ontdekten we dat er een kalfje bij was. Met het fototoestel in aanslag en rechtstaand op de boot, lukte het om een aantal foto's maken.


Fantastisch gevoel nadien bij het bekijken van de foto's. De resultaten zijn prachtig. Het deed me echt iets.Het is een echt prachtig dier en het is zo mooi hoe ook het kalfje naar de lens kijkt.
Staatsbosbeheer heeft de foto's opgevraagd. Het was de eerste keer in dertig jaar dat ze dit te zien kregen tijdens een vaartocht. Ze zullen op hun folders voor volgend voorjaar prijken.
Tja...toch een beetje trots.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten